Beskrivelse

British Toggenburg

British Toggenburg er udviklet i Storbritannien på grundlag af geder af racen Toggenburg, importeret fra Schweiz, og krydsninger af høj kvalitet af andre racegeder

British Toggenburg blev oprettet som fuldblodsrace i den britiske stambog i 1925. Efterfølgende er racetype og ydelse blevet yderligere forbedret, og dens popularitet er steget kraftigt siden 2. Verdenskrig.

Racen har et overvejende muntert og forekommende temperament med rigeligt gå-på-mod, og dog – hver ged sin personlighed. Den har særdeles gode moderinstinkter og sædvanligvis lette læmninger. Farvemæssigt kan den spænde fra sølv/lysebrun til mørk chokoladebrun, men her i landet ses især den meget udbredte og samtidig specielle og karakteristiske nuance af stålgrå/brun. Hornløshed forekommer.

British Toggenburg kom til Danmark ved import i 1996, 1997 og 1999. Den er kendt for sit gode, sunde yver og sin gode ydelse. I en britisk prøvemalkning fra ca. 1990 noterede man en gennemsnitlig mælkeydelse på 1.180 kg med et gennemsnitligt smørfedt- og proteinindhold på hhv. 3,68% og 2,71%.

 

Apr 13 Kid Toggenburg

Toggenburg kid