Kogebogen

DGU Kogebog

3 af vore medlemmer (2 kokke og en levnedsmiddelteknikker) har puslet med ideen et års tid. De har slagtet nubiske og boergeder, samt krydsningsdyr af disse racer. Alderen på dyrene har været fra 3 måneder til 9 år. Det har vist sig at alle dyr kunne blive møre og velsmagende – bare de hang og modnede: Fra 3 til 14 dage.
Undervejs er der taget fotos af slagtekroppene og diverse udskæringer af hver del. Det vil derfor være nemt, at vælge netop den udskæring af slagtekroppen, som passer til den enkelte husstand.

Bogen indeholder ca. 135 opskrifter på gederetter, lige fra leverpostej, medisterpølse, pålæg og rullestege til sammenkogte retter, steaks og stege samt forslag til hvordan man udnytter geden mest optimalt ved slagtning og udskæring.

Den største delikatesse var dyr i alderen fra 6-7 mdr. til 2 års alderen. Kødfylden var god og smagen perfekt. (3-4 mdrs. kid smagte af for lidt, syntes kokken).

Bogen udgives med illustrationer – farvefotos – som ovenfor omtalt. Alle interesserede kan bestille bogen.

Pris for medlemmer af DGU:   Kr. 400 + forsendelse
Pris for ikke-medlemmer:        Kr. 500 + forsendelse 

Sendes kun mod forudbetaling.

Ovennævnte medlemstilbud kan bestilles hos DGU’s materialemester
Kirsten Brødholt
Tlf.: 2487 5864
e-mail: kissermohair@gmail.com